Juleutstilling 2019

Kjell Erik Killi Olsen
    Julie Ebbing
    Marius Amdam

Åpning fredag 22. november kl 1900 i Kulviksvingen.
    Wanja Løwø synger.

Åpningstider torsdag 12-14, fredag 16-18, lørdag 12-14
    Siste dag 21.12.

Det har vært stor aktivitet i Neadalen Kunstforening i året som har gått, og det er ikke småtterier som venter publikum når punktum for sesongen skal settes i november og desember.

Fire fantastiske, og ganske så ulike kunstnere skal sette sitt preg på Galleri Kulviksvingen nå i førjulstida: Den mest kjente av de fire er Håkon Bleken som blant annet er representert med hele ”Mysterier”- serien hvor han har laget litografier til Knut Hamsuns roman med samme navn.

Kjell Erik Killi Olsen er også kjent for mange selbygger. Sist han gjestet Galleri Kulviksvingen var under en utstilling sammen med Andreas Widerøe Hagen i 2014. Killi Olsen er særlig kjent for enkle men særpregede skulpturer og fargesterke malerier, ofte av menneskelignende, groteske og humoristiske fantasiskikkelser inspirert av av samtidsdesign og eksotisk kunst. På denne utstillingen er han representert med koldnålsarbeider og litografier.

Mariaus Amdam regnes som en av våre mest toneangivende kunstnere som jobber i et språk som av mange er sammenlignet med Bjarne Melgaard. Trondheimskunstneren jobber med det figurative med referanser til alt fra japanske tegneserier, film, science fiction og fantasy.

Julie Ebbing er utstillingens yngste kunstner (f.85), men på ingen måte noen lettvekter av den grunn. Hun har en mastergrad i grafikk og tegning fra Kunsthøgskolen i Oslo, og er allerede lagt merke til i både inn- og utland etter sin eksamen i 2016. Ebbing er den første norske kunstneren som har mottatt den prestisjetunge prisen ”Kjell Nupen Memorial Grant”(2017), og tidligere i år mottok hun Håkon Blekens kunststipend for tradisjonelle teknikker. Ebbing er representert med tresnitt i denne utstillinga, og blant dem er Bleken portrettert.